Piekarnia i Cukiernia Tradycja istnieje w Mikołowie od 1857 roku, kiedy to Jan Biskupek – mistrz piekarski założył małą rodzinną piekarnię, która z upływem lat przekształciła się w prężnie działającą w powiecie mikołowskim firmę, następnie zarządzaną przez Wiktora Biskupka oraz później jego syna Karola.
W latach 1952 – 1991 piekarnia była przejęta przez spółdzielnię, jednakże już w latach 90. powróciła do właścicieli Joachima Skiby (wnuka Karola Biskupka) oraz mistrza piekarskiego i cukierniczego Krzysztofa Skiby.
Znajomość branży, regularne poszerzanie asortymentu oraz stałe podnoszenie kwalifikacji zarówno przez właścicieli, jak i pracowników pozwalają na dostosowanie produkcji do ciągle zmieniających się upodobań najbardziej wymagających klientów. Wysoka jakość wyrobów i świadczonych przez firmę usług jest już rozpoznawalna w powiecie mikołowskim.
Tradycje rodzinne poparte wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu firmy sprawiły, że Piekarnia i Cukiernia Tradycja jest jednym z nielicznych zakładów na Śląsku stosujących w praktyce tradycyjne receptury.
Mikołów:
ul. Pszczyńska 2 – całodobowo
ul. Podleska 8 – od 5:00 do 20:00
ul. Wojska Polskiego 38a – od 5:00 do 20:00
ul. Ks. Bp. Bandurskiego 5 – od 5:00 do 20:00
os. Przy Plantach 8 – od 5:00 do 20:00
Łaziska Górne:
os. Kościuszki 100 – od 5:00 do 20:00
Orzesze:
ul. Mikołowska 1 – od 5:00 do 20:00
Wyry:
ul. Dąbrowszczaków – od 5:00 do 20:00
Gostyń:
ul. Rybnicka 1 4– od 5:00 do 20:00
POBIERZ APLIKACJĘ:










Napisz komentarz
Komentarze